Відтепер оперативні втручання на внутрішніх органах здійснюватимуться з мінімальним для пацієнтів травматизмом. До недавніх пір медичною допомогою за такою специфікою жителі міста й району могли скористатися хіба що у лікарнях обласних центрів. З появою ж лапароскопічної установки в Радивилівському медзакладі хірургічним хворим їхати більше нікуди не потрібно. Оперативний метод лікування за принципом малоінвазивних операцій радивилівці можуть отримати у своєму місті:

У Радивилів із Франції прибув медичний гуманітарний вантаж від ЮНЕСКО. Транспортування та розмитнення товарів медичного призначення у повному обсязі – а це більше 70 000 гривень - профінансувала приватний підприємець нашого міста С.Карапетян.

Імунізація залишається одним із дієвих засобів протидії поширенню захворюваності на COVID-19.

Зі сцени Радивилівського міського Будинку культури найтепліші слова вдячності у пятницю, 18 червня, адресувались представникам найгуманнішої професії, хто, не жаліючи зусиль, щодня приймає на себе важкий тягар чужого болю, оберігає найцінніше, що тільки є у людини – її життя і здоров’я.

Неділя, 09 травня 2021 09:50

Будуть народжувати у комфорті

За принципом «усе найкраще – дітям», в Радивилові вдалось завершити ще одну знакову справу. Цими днями пологове відділення КНП «Радивилівська районна лікарня» зустрічає без п’яти хвилин мам оновленим та відремонтованим. До  найважливішого моменту появи нового життя на світ у медзакладі підійшли з особливою відповідальністю.

Доводимо до вашого відома, що 04.06.2021 набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2021 № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки», яким затверджено ряд документів:

Четвер, 17 червня 2021 09:45

Що робити, якщо вкусив кліщ?

Щороку кліщі стають героями багатьох обговорень. Про їх небезпеку нагадують лікарі у соцмережах та спеціальні таблички у парках. Недарма цим павукоподібним приділяється стільки уваги, адже їхній безболісний укус може наробити багато клопоту.

Єдиним справжнім протипоказанням до щеплення від COVID-19 наразі є серйозна алергічна реакція на першу дозу вакцини, наприклад анафілактичний шок.

В Україні стартує трансформація системи громадського здоров’я. Вже з 1 липня 2021 року в регіонах запрацюють новостворені Центри контролю та профілактики хвороб.

З 1 липня 2021 року відповідно до Постанови КМУ від 17.02.2021 №1121 в усіх областях України та м. Києві запрацюють Центри контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ). Нова система громадського здоров’я насамперед направлена на розбудову потужної вертикалі епідемічного контролю в регіонах.

Вакцинація відбувається поетапно. Спочатку вакцинують усіх, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим:

Сторінка 1 із 2