Неділя, 09 травня 2021 09:50

Будуть народжувати у комфорті

За принципом «усе найкраще – дітям», в Радивилові вдалось завершити ще одну знакову справу. Цими днями пологове відділення КНП «Радивилівська районна лікарня» зустрічає без п’яти хвилин мам оновленим та відремонтованим. До  найважливішого моменту появи нового життя на світ у медзакладі підійшли з особливою відповідальністю.

Зміни, які відбулись тут, належно оцінять і працівники відділення, і жінки, під чиїм серцем б’ється дитяче серце, впевнений головний лікар районної лікарні Федір Стецюк. Він наголосив, що за ці весняні місяці у відділенні вдалося максимально покращити умови для комфортного перебування породіль. У всіх палатах замінено дверні блоки на нові шумоізолюючі, в повному обсязі оновлено сантехніку та покладено облицювальну плитку. Куди більш сучасно тепер виглядають палати, куди закупили нові меблі та світильники, ліжка-транфсормери. Для немовлят є нові пеленальні столики, для потреб породіль – гаряча вода цілодобово.  Важливо, що подбали не тільки про «косметику» приміщень, а й про функціональні якості внутрішніх мереж: у відділенні, зокрема, повністю замінили водопровід.  

  • Маємо також три післяпологові  палати з покращеними умовами спільного перебування матері й дитини, комфортний та сучасний санвузол, - додає завідувач відділення Володимир Чеботарьов, який на цій посаді перебуває з вересня минулого року.  За його словами, крім оновлень в інтер’єрі особливу увагу повсякчас зосереджено і питанням осучаснення матеріально-технічної бази.  Зокрема, пологове відділення Радивилівської районної лікарні нині забезпечене обладнанням для первинної реанімації новонароджених, в тому числі і апаратом штучної вентиляції легень. В разі гострої потреби, екстрену допомогу радивилівські лікарі можуть надати на місці, перш ніж  викликати реанімобіль з обласного центру.

Це дороговартісне медичне устаткування ( в тому числі і нову систему ультразвукової діагностики) - лікарня отримала через проект благодійного фонду “Любіть Україну”, профінансований Посольством Японії в Україні. Партнером в його  реалізації виступила і Радивилівська ОТГ, надавши із місцевого бюджету грошовий внесок в оновлення медичного оснащення лікарні.  Таким чином, в руках медиків, які приймають на світ немовлят, на сьогодні є той необхідний матеріально-технічний ресурс, завдяки якому можна впевнено і професійно виконувати свою роботу, наголошує головний лікар Федір Стецюк.DSC08477

Якість надання медичної допомоги поєднують в собі не лише лікарську компетентність, а й турботливе ставлення до пацієнтів. Про те, наскільки уважний та кваліфікований у обходженні з породіллями персонал пологового відділення, зауважує молода мама з Радивилова пані Оксана. Початок цього тижня ознаменувався в її життя прекрасною подією – появою на світ первістка. І самі пологи, і подальша адаптація мами і малюка проходять відповідно до показників норми, тож пацієнтка з сином уже найближчим часом готуються до виписки. Про свій найвідповідальніший період в житті - перебування в пологах - жінка згадує, передусім,  з вдячністю за професіоналізм та відповідальний супровід лікарям та молодшому медперсоналу.

-Приємно вражена тим, що у відділенні райлікарні створено якнайкращі умови, максимально наближені до домашніх: зручні і теплі палати, ліжка із зручними матрацами, особливо тішить сучасний санвузол та цілодобова подача гарячої води. Тому  спогади про цей важливий і зворушливий момент  появи малюка у світ будуть якнайкращими, - каже пані Оксана.

У ході спілкування з головним лікарем Радивилівської районної лікарні  Федором Григоровичем стало відомо, що в найближчому часі заплановано організувати також символічні входини у дитяче відділення, яке більше року перебувало на капітальному ремонті. Комплексна модернізація тривала у кілька етапів, адже для комфортного перебування на стаціонарі наймолодших пацієнтів здійснено цілий комплекс перетворень. Замінено все: від вікон-дверей до внутрішнього умеблювання палат. До того ж, у відділенні провели систему підігріву підлоги, замінили сантехніку.  Приємний, сонячний відтінок стін асоціюється із хорошим настроєм, що, як відомо, найбільше сприяє лікарняній терапії на шляху до одужання.

Дитяче відділення на 20 ліжко-місць, за словами головного лікаря, без капітального ремонту перебувало вже більше сорока років. Це прикрий факт, тож адміністрація медзакладу, у співпраці з органами місцевого самоврядування, вишукувала усі можливі способи, аби змінити ситуацію. Умови, в яких отримуватимуть медичну допомогу наймолодші жителі району, нині викликають загальну гордість. Міський голова Радивилівської ОТГ Микола Аракелович Карапетян зауважив, що громада готова і надалі усіляко сприяти розвитку та модернізації медзакладу. Не лише пологового, а й інших відділень лікарні, оскільки життя і здоров’я людини – головне, акцентував міський голова.

Крім дитячого та пологового, ремонтний процес розпочато і в хірургічному відділенні райлікарні. В минулому році була виготовлена проектно-кошторисна документація на проведення реконструкції та розпочато перші кроки в цьому напрямку. В хірургічному блоці замінено вікна на сучасні, енергозберігаючі. 

Радивилівська міська рада (radyvylivrada.gov.ua)

 
 
 

Залиште коментар

Переконайтеся, що ви ввели всю необхідну інформацію, позначену зірочкою (*)