П'ятниця, 31 липня 2020 10:01

Багатопрофільні ліжка, протипролежневі матраци, інвалідні візки…

У Радивилів із Франції прибув медичний гуманітарний вантаж від ЮНЕСКО. Транспортування та розмитнення товарів медичного призначення у повному обсязі – а це більше 70 000 гривень - профінансувала приватний підприємець нашого міста С.Карапетян.

Як результат, районна лікарня отримала в користування десятки ліжок-трансформерів, спеціалізовані матраци, постільну білизну, інвалідні візки, ходунки, милиці, підлокітники, простирадла, ковдри, маніпуляційні столи та медичний одяг.DSC09941 3

Під час передачі гуманітарного вантажу в Радивилові побували представники Тернопільського та Дубенського регіональних відділень Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО. Під час діалогу з ними міський голова М.Карапентян підкреслив, що територіальна громада і далі проводитиме активну роботу у  налагодженні партнерських відносин з іноземними благодійними організаціями - для подальшої тісної співпраці у сфері охорони здоров’я та соціального захисту населення.

- Немає сумніву, що усе придбане обладнання багато років служитиме для лікарняних потреб. Адже його функціональні властивості  - високі, а тому умови перебування радивилівських пацієнтів на стаціонарному лікуванні суттєво покращаться. Відповідно, й наші медики зможуть  оцінити зміни, які дозволять їм ефективніше здійснювати роботу. Маю надію, така співпраця буде продовжуватися. У цьому партнерстві ми бачимо хороші перспективи, найперше, для покращення матеріально-технічних умов нашої лікарні, яку намагаємося не лише зберегти для людей, а й розвивати та вивести на більш сучасний рівень, - наголосив він.

За співучасть у організації першого настільки масштабного траншу благодійної допомоги в Радивилів міський голова вручив подяки директору Тернопільського обласного відділення міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО В.Семенюку, представнику Дубенського регіонального відділення, в минулому – міському голові м.Дубна Л.Дудку.

Наразі вся гуманітарна допомога вивантажена у фойє міського Будинку культури. Але вже найближчим часом ліжка-трансформериDSC09954

DSC09949

розподілять, оперуючи показниками функціонального навантаження. Левову їх частину, зокрема,  завезуть у палати травматологічного відділення районної лікарні – з цієї нагоди у момент передачі гуманітарного вантажу були присутні головний лікар медзакладу Ф.Стецюк, завідувач травматологічним відділенням В.Прокопець, депутат обласної ради, лікар-травматолог лікарні В.Стецюк. Крім того, функціональні ліжка з протипролежневими матрацами та необхідне обладнання медичного призначення передадуть і на потреби  Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).  Їх мають намір розмістити як у відділенні денного перебування (завідувачка Г.Коханець), так і стаціонарному відділенні центру, де перебувають на постійному або тимчасовому проживанні одинокі громадяни похилого віку. Нині це відділення обслуговує  21-го пацієнта, зауважив директор терцентру В.Гетьман.

У свою чергу, представник Тернопільського офісу ЮНЕСКО В.Семенюк зауважив, що їхні співробітники працюють з благодійною місією по Україні уже 11 років. Задля визначення потреб у подальшій співпраці з нашим містом в напрямку надання гуманітарної допомоги, делегація ознайомилася із роботою Радивилівської районної лікарні та оцінила, як в умовах підтримки міською радою осучаснюється медзаклад, поліпшується його матеріально-технічне забезпечення. Обговорили також можливість надходження медичного обладнання від ЮНЕСКО у відділення денного перебування Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), який за високорозвинену реабілітаційну базу жителі громади та району ще називають «міні-санаторієм».

Радивилівська міська рада (radyvylivrada.gov.ua)

Залиште коментар

Переконайтеся, що ви ввели всю необхідну інформацію, позначену зірочкою (*)